Placka

Ta španělská se jmenuje tortilla de patatas a je z brambor. Někdo by řekl bramborový placek, nebo mexické tacos, ale to by se Španělé urazili. Jde totiž o delikatesu, kterou hned tak v restauraci nedostanete. Složení autentické tortily je jednoduché: brambory, cibule, vajíčka, sůl a samozřejmě olivový olej. Tajemství spočívá v technice krájení brambor, v neustálém otáčení tortily a péči o ni. U nás ve škole, konkrétně ve skupinách 1A1 a 1A2, se tak 13.12. škrábaly brambory, krájely na lupínky, smažily, míchaly s vajíčky a znovu smažily, až z jednoduchosti vznikla fritada. Po hodině usilovné práce přišel zasloužený výsledek. Ochutnávka originální tortily a la española.

Ať Vám chutná. ¡Buen provecho!

Vaší španělštináři.

Kategorie: Aktuality

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close