Lyžák 2016

V neděli 7. února 2016 se nejúžasnější 1. A a 1. B vydaly trápit své svalstvo na lyžařský výcvik na Malou Morávku. Odhodlaně jsme se ráno dostavili na místo odjezdu k autobusům. Zavazadlové prostory jsme zahltili sjezdovými lyžemi, snowboardy, běžkami a vším, o čem jsme byli přesvědčeni, že budeme následující týden potřebovat. Pár minut na to se autobusy za doprovodu našeho zpěvu vydaly překonat pár metrů nadmořské výšky. Po příjezdu do hotelu Kamzík jsme v jídelně doplnili síly a pak už hurá na svah. Učitelé vyměnili křídu a ukazovátko za úplně jinou, teplejší výzbroj a rozdělili si nás do družstev. Pod jejich vedením jsme už první den sjížděli svah jako profesionálové a nebylo tomu jinak po celý kurz. Mimo sjezdovku jsme čas trávili společenskými hrami, v tělocvičně nebo v bazénu. Nejoblíbenějším místem se nám však stal bar na Myšáku vedle sjezdovky, kam jsme utíkali zahnat zimu nejlepší horkou čokoládou na světě. Každý večer nám pak vyučující připravili zajímavou přednášku o sjezdovém lyžování, snowboardingu i běžkách, kterým jsme pak prakticky věnovali celou středu na Pradědu.
Domů se nezraněná většina vracela v pátek 12. února. Měli jsme tedy celý týden jarních prázdnin na zotavení, vyléčení rýmy a zlomených končetin.
A ačkoliv se osud rozhodl dopřát nám jen sněhové minimum, lyžák jsme si neskutečně užili a máme spoustu zážitků, na které budeme vzpomínat opravdu ještě dlouho.
Závěrem bych za všechny spolužáky chtěla poděkovat paním učitelkám Tkáčové, Hertlové a Podrazké a pánům učitelům Kollárovi a Hrubému za jejich odhodlání strávit pár dní v nelítostné horské zimě se skoro 60 prváky na krku, a to vše s předsevzetím naučit je něco nového v terénu, mimo bezpečí školních lavic. Děkujeme 🙂

Za celý ročník Amálie Kořistková, 1. A

Kategorie: Sport

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close