Business Point: Náš pohled na cukrovinky z jiné strany

IMG_8522_Když Sabka Gargošová přišla s nápadem, že bychom se mohli zúčastnit manažersko-marketingové soutěže Business Point, nikdo jsme vlastně neměli představu, do čeho skutečně jdeme. Abych to upřesnila – jedná se o soutěž, kterou pořádá Podnikatelská fakulta VUT v Brně.
Letošní 10. ročník nese název Využití smyslů v marketingu. Za časový úsek asi jednoho týdne jsme museli zpracovat několik bodů k tématu Zmapování trhu cukrovinek v ČR a ve světě. Rozdělili jsme si jednotlivé úkoly, na něčem jsme pracovali společně a postupně začal vznikat náš projekt. Náš tým s názvem Seš-lost ve složení Sabina Gargošová, Kristýna Stromská, Sabina Onderková, Tereza Tkáčová, Kateřina Lebedová a Vítek Vlašánek musel pracovat rychle a koordinovaně. Můžu říct, že se mi v tomto kolektivu pracovalo skvěle, bude to nejspíš především tím, jak jsme se podporovali a navzájem si pomáhali. Téma nám opravdu sedlo a bylo přínosné dozvědět se o cukrovinkách spoustu věcí nejen ze strany spotřebitele, ale i ze strany prodejce. Jak funguje reklama, jak působí sladkosti na naše zdraví, kdo jsou největší hráči na trhu, co nás ovlivňuje při výběru sladkostí atd.
Naše díky patří paním učitelkám Tkáčové a Hertlové, které se nás snažily posunout tím správným směrem a pomohly nám s úpravou projektu do finální formy. Chtěla bych také poděkovat žákům SGO a dětem z Montessori, kteří dotazník – základ naší práce – vyplnili, tím nám opravdu pomohli. Byli jsme vybráni jako jedni z desíti nejlepších týmů a postupujeme do finálového kola, které se bude konat 18. – 19. března na VUT v Brně. Tam budeme mít na přípravu projektu pouze sedm hodin a druhý den jej budeme prezentovat před komisí složenou ze studentů a vyučujících fakulty a zástupců praxe. Nezbývá než doufat, že se s tím dobře vypořádáme a uspějeme i v celostátním kole.

Kristýna Stromská, 3. B

Kategorie: Základy společenských věd

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close