Událost: gastronomické dopoledne (francouzská a anglická kuchyně)

Datum: 26. června 2013
Místo: SGO, učebna č. 136
Čas: 8.00
Hlavní aktéři: Mgr. Zdeňka Hrstková, Mgr. Kateřina Obrusníková, Mgr. Jan Rozsíval, třída 3. B

Pokrmy:
1. snídaně: croisant / toast s džemem, anglický černý čaj s mlékem
2. svačinka: crêpes (palačinky) s džemem, apple crumble
3. polévka: bretaňská rybí
4. hlavní chod: Shepherd’s pie
5. dezert: čokoládová pěna s jahodami, cheesecake

dsc_0480Průběh: Krátce poté, co se všichni účastníci této akce shromáždili na místě určení, se začala podávat snídaně. Mnohým přišly k chuti toasty s pravým anglickým pomerančovým džemem, jiným zase croisant ve francouzském stylu. Na stole nechyběl ani černý čaj, který si dobrodružnější povahy se zájmem v experimentech mohly dolít mlékem. Po krátkém posilnění jsme se vrhli do práce. Zatímco jeden tábor pod dozorem Mgr. Obrusníkové se ujal přípravy palačinkového těsta, druhý se chopil cheesecakeu následuje instrukce Mgr. Hrstkové. Ani chvíli jsme neotáleli. Sotva jsme byli hotovi s jedním, pustili jsme se do druhého. Tamhle probíhala výroba čokoládové pěny, onde se zase loupaly brambory, tady se mlelo maso, tam se zase vařila rybí polévka.
dsc_0507Výsledky usilovného snažení na sebe nenechaly dlouho čekat. Brzy jsme si pochutnávali na tradičních anglických a francouzských pokrmech, které se podle mého skromného mínění opravdu podařily. Náš apple crumble se dočkal dokonce pochvaly od samotného anglického rodilého mluvčího Petera Rogerse.
dsc_0501Mezi rozmanitými chutěmi si každý přišel na své a nejeden z nás objevil inspiraci pro své budoucí kulinářské pokusy.

Kateřina Cigánková a Anna Šetková, 3. B

Kategorie: Cizí jazyky

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close