Není placka jako placka

Ta španělská se jmenuje tortilla de patatas a je z brambor. Někdo by řekl bramborový placek, nebo mexické tacos, ale to by se Španělé urazili. Jde totiž o delikatesu, kterou hned tak v restauraci nedostanete. Složení je jednoduché: brambory, cibule, vajíčka, sůl a samozřejmě olivový olej. Tajemství spočívá v technice krájení brambor, v neustálém otáčení tortily a péči o ni. U nás ve škole se tak škrábaly brambory, krájely na lupínky, smažily, míchaly s vajíčky a znovu smažily, až z jednoduchosti vznikla fritada. Po hodině usilovné práce přišel zasloužený výsledek. Ochutnávka originální tortily a la española. K tomu voda z porrónu, kdy jenom těm nejšikovnějším se podařilo napít a nepolít se.
A co by mohlo být příště? Třeba paella z Valencie nebo malá, gastronomická, umělecká díla tapas.
Ať Vám chutná. ¡Buen provecho!

Vaší španělštináři.

Kategorie: Cizí jazyky

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close