Mexiko

V pondělí 13.10.2008 jsme byli svědky opravdu neobyčejné záležitosti. Jednalo se o „mexický den“ na Slezském gymnáziu. V rámci hodiny španělštiny si pro nás p. uč. Plaček přichystal mnoho zajímavostí. Zkoušeli jsme tradiční mexické placky Tacos, dozvěděli se vše potřebné o turistice, mexické kuchyni a o význámných památkách. „Hlavní atrakcí“ pak byla Alena Glabazňová, která vyprávěla o svém měsíčním pobytu v Mexiku. Teď tedy podrobně.
Pan učitel Plaček nás přivítal v pravém sombrero de charo a hned předal slovo první přednášející, a to Michaele Večerkové (2.A). Sám pak začal „vařit“ slavné tacos. Míša nám mezitím řekla, kam stojí za to v Mexiku zajet. Padly oblasti jako například světově známý Cancún.


Posléze nám Petra Farská (rovněž 2.A) nahnala sliny do úst jejím referováním o bájné mexické kuchyni. Všichni se pak zasněni ze svých představ o neskutečně chutných tacos, nachos a tortillas vrátili celkem rychle na zem poté, co p. uč. Plaček začal tacos rozdávat. Inu, přece jen to není náš šálek čaje. Samozřejmě se našli jedinci, kterým zachutnalo. Většinový názor byl však spíše negativní.

Poznávání Mexika a jeho kultury pokračovalo referátem Martiny Hujové (jak jinak než z 2.A). Ta nám přiblížila pohled na památky Mexika. Nechyběly samozřejmě staré pyramidy legendárních Azteků a Mayů. Teotihuacan například.
Následovala třešnička na dortu, kterou byla naše navrátilá z Mexika – Alena Glabazňová (2.A – klasika). Byla tam sice „jenom“ měsíc, ale na vyprávění měla materiálu až až. Mexický den se dokonce prodloužil o další hodinu španělštiny, jež se konala ve středu 15.10. Prozradila nám mnohé o mexickém stylu života, kultury, vzhledu.
Konec konců to byl velmi povedený program, který by se podle mého názoru měl opakovat častěji.

nejmenovaný student španělštiny

Kategorie: Cizí jazyky

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close