La douce France aneb Sladká Francie

23. 10. 2007 – Náš zájezd do Francie začal akční cestou. Při průjezdu vojenským prostorem jsme přišli o sklo na dveřích autobusu a čekali do rána na policii.
Poté jsme v Brně sháněli v 6 ráno sklenáře – a naštěstí úspěšně.
S celým a kompletním autobusem jsme konečně s “menším“ zpožděním dorazili na místo určení – do kempu mezi městy Antibes a Nice.Tam nás uvítala paní, která si brzy vysloužila přiléhavou přezdívku “vydra“. O půlnoci jsme museli všichni začít v taškách a batozích začali hledat kauci 100 euro na mobilhome. Konečně jsme každý dostali domeček a ubytovali se. Hned na nás byla i stížnost za rušení nočního klidu. (Zkuste se nastěhovat do malého pojízdného domku v jednu ráno potichu…)

Nicméně zbytek pobytu byl úžasný a pro nás – studenty francouzštiny – i přínosný. Hodně se zlepšila naše výslovnost i komunikace v cizím jazyce. Kemp byl velmi dobře situován – mezi dvěma městy a blízko moře. Procestovali jsme hodně měst (Antibes, Nice, Cannes, …), ale i moře jsme měli dost času si užít. Jedno odpoledne jsme potkali i medúzky. Docela mě překvapilo, že hodně Francouzů mluvilo dobře anglicky – na to, že všichni v Česku plašili, že se nedomluvíme jinak než plynule francouzsky.

Co se týče i jiných stránek pobytu, byla to zkouška kulinářských schopností studentů. Nám se podařilo překonat gravitace takovým způsobem, že připálené špagety z hrnce visely dolů a nepustili se ani po sedmidenním drbání a odmáčení.

Na závěr bychom chtěli za všechny účastníky zájezdu poděkovat celému týmu profesorů, kteří pobyt absolvovali s námi (zejména pak pí. profesorce Bartoňkové), za pevné nervy a perfektní organizaci zájezdu i v docela náročných chvílích.

Monika Langerová, Magdaléna Daňková, Natálie Benková 2.A

Kategorie: Cizí jazyky

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close