Jak jsme si udělali velký „výlet“ za informacemi…

4. 4. 2007 – Bylo 24. března 2007, 5:37 hod. a my jsme vyjeli rychlíkem z nádraží Ostrava – Svinov směr Brno – Hlavní nádraží. Ve složení Andrea Balarinová, Klára Barešová, Aneta Grünspanová, Lenka Fussová, Adéla Komárková, Lucka Šimečková, Hanka Hilbertová, Filip Hendrych a Honza Adamík, což je podle mého velmi početná skupina. Devět lidí se vydalo vstříc velkému městu, novým informacím o PORUCHÁCH PŘÍJMU POTRAVY a občanském sdružení Anabell, které tuto akci pořádá.
Jsme na místě, máme hodinu čas, a tak jdeme obhlídnout okolí. Zjišťujeme, že Brno skrývá netušené možnosti, ale už je na čase, abychom se vrátili zpět do kláštera na Josefské ulici.

Celodenní seminář začíná. Vítá nás velmi sympatická paní, PhDr. Ing. Jana Sladká Ševčíková, zakladatelka Anabell, což je sdružení, které se zaměřuje na poradenství, pomoc a podporu osobám s poruchami příjmu potravy.
Dozvídáme se nové informace, které určitě budou užitečné pro naši další práci s poruchami příjmu potravy. Další část semináře má na starost Mgr. Michaela Polanská, nutriční specialistka. Hltáme další informace a za chvíli využíváme hodinové přestávky na oběd.

Po návratu jsou na řade hry na téma anorexie a bulimie. S sebou si odvážíme i náš výtvor: namalované pocity jedné anorektičky. A nejenom to. Také osvědčení o účasti a složku plnou informací.

Program je opravdu pestrý, naplněn důležitými fakty, ale taky musí jednou skončit.

Je 18:00 hod. a my se vracíme zpět na nádraží. Nastupujeme do vlaku a plni zážitků a poznatků se odebíráme domů. V červnu nás čeká dobrovolné pokračování a tak doufejme, že se ve stejně hojném počtu sejdeme a prožijeme opět stejně užitečný den s Anabell.

Aneta Grünspanová, 2. B

Kategorie: Základy společenských věd

Tento web používá cookies k rychlejšímu načítání obsahu a pro počitadlo návštěvnosti. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close